Werkwijze

Voor iedereen is een gepaste therapie, een manier van werken die beter bij je aansluit, die helpt om dingen anders te verwerken, je beter open te stellen.

Elke sessie is op maat van wat er zich op dat moment aandient en jij nodig hebt. Hiervoor maken we gebruik van verschillende (lichaams- en ervaringsgerichte) werkvormen.

Mobirise Website Builder
Therapeutisch werken met paarden

Dieren zijn voor velen een ander toegangspoortje. 
Hun vermogen om dingen aan te voelen, hun niet-oordelende houding en uiteraard ook hun hoge aaibaarheidsfactor geven een bepaalde rust.
Paarden zijn fijngevoelige wezens die sterk zijn in het oppikken van kleine non-verbale signalen en hier vervolgens op reageren. Er wordt ook wel gezegd dat ze spiegelende eigenschappen hebben. De interactie tussen cliënt en paard(en) kunnen bepaalde reacties/patronen in het denken of handelen zichtbaar maken. Hier gaan we vervolgens mee aan de slag. Zo wordt hoofd en lichaam met elkaar verbonden.

Er wordt hoofdzakelijk naast het paard gewerkt.

De paarden kunnen ingezet worden als tool. Dit kan tijdens een sessie gecombineerd worden met andere werkvormen bv. wandelsessie in bos, materiaal...

Mobirise Website Builder
Gebruik van materiaal

Door middel van materiaal krijgen situaties/gevoelens een tastbare vorm, gaan we metaforisch aan de slag. Dit helpt vaak om dingen vanop een afstand waar te nemen, het geheel (letterlijk) te zien. Dit kan door het gebruik van creatief materiaal, voorwerpen, werkkaarten, prenten...

Deze manier van werken kan al dan niet bij de paarden worden toegepast. 

Mobirise Website Builder
Samenwerking op maat

We gaan samen een traject aan en vertrekken vanuit een samenwerking. Jij bent ten alle tijde de regisseur en bepaalt welke richting we uitgaan. Ik sta naast je en help je de dingen mee vorm te geven, op jouw tempo.

Elke sessie is op maat van wat er zich op dat moment aandient en jij nodig hebt. Dit kan gesprekstherapie zijn of een wandelsessie in bos, relaxatieoefening, therapeutisch werken met paarden...

Mobirise Website Builder
Voor wie

(Jong)volwassenen met een veranderwens.

Mogelijke thema's:

Verbinding met jezelf/anderen
Grenzen
Zelfacceptatie
Eigenwaarde
Burn-out
Depressie
Rouw
...

BTW BE0788.436.487 - Mieksebaan 152, 2960 Brecht
© 2023 - 2024 Sarah Daix - Alle rechten voorbehouden

AI Website Generator